Emision Drejtesia ne Kosove: DREJTORI I DYSHIMTË I UJËSJELLËSIT

15 0

Këtë të premtë në Drejtësia në Kosovë ndiqni hulumtimin rreth punësimit të Vehbi Brahës në postin e drejtorit financiar të ujësjellësin regjonal në Mitrovicës gjatë kohës kur ai po gjykohet për korrupsion.Hulumtimi nxjerr në pah fakte të cilat dëshmojnë se Braha ishte akuzuar se kishte keqpërodrur fonde të kësaj ndërrmarrje në mes vitit 2000-2002.Mirëpo megjith këto akuza bordi i kësaj ndërrmarrje kishte vendosur ti mbyllë sytë dhe ta zgjedhë Brahën në krye të financave të kësaj ndërrmarrje.Emisioni jep përgjigje në pyetjet se:Pse antarët e bordit lejuan që menaxhimi I financave të Ujësjellësit regjional të Mitrovicës ti besohet një të akuzuari për korrupsion.Cka thotë kryeshefi I Ujësjellësit regjional të Mitrovicës dhe njëherësh edhe antari i bordit Faruk Hajzir për ripunësimin e Brahës.Çfar metodash të sofistikuara përdori Vehbi Braha për ta vënë në lajthitje sistemin e të dhënave të Gjyqësorit të Kosovës.Cili është shpjegimi I zyrëtarëve te gjyqesorit për neglizhencat ne leshimin e certifikatave të cilat deshmojnë se personi nuk ndiqet penalisht Në Pjesën e dytë të emisionit ndiqni filmimet ekskluzive të aksionit të policisë në arrestimin e të dyshuarve për fajde dhe pamjet ekskluzive të momenteve kur i dyshuari hedh bombën para policiDrejrësia në Kosovë çdo të premtë nga ora 20 e 20 dhe repriza të mërkurën në meditë.